Diensten Stille week op YouTube

Binnenkort vieren we Pasen. Dat zal er dit jaar vanwege de coronacrisis heel anders uitzien dan andere jaren. Immers: de meeste mensen zitten binnen, alleen of met één of meer gezinsleden. Geen Paasjubel op het Domplein, geen Paaslunch met vrienden of (klein-)kinderen; maar vooral: geen kerkdienst om samen het grote feest van de opstanding van Jezus uit de dood te vieren.

Een dienst van een andere kerk op TV of online bekijken is mogelijk, maar voor de Stille Week en Pasen wil ik u een dienst vanuit de Wilhelminakerk bieden. Met een klein groepje gemeenteleden hebben we daarom een video-opname gemaakt van drie vieringen: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag/Paaszondag. De vieringen zijn te bekijken op YouTube. Gemeenteleden zonder toegang tot internet brengen we een DVD met de vieringen. Natuurlijk haalt dit het niet bij daadwerkelijk samen Pasen vieren, maar op deze manier kunnen we wél ‘samen vieren’ in onze eigen kerk en met onze eigen voorganger.

Met dank aan Alfred Boom, Hans Kramer, Wilfred Folmer, Kees Goedegebuur, Gery Gorter, Wijmie de Vries, Janny Stitselaar en Margo de Kok voor hun medewerking.

En met dank aan al degenen die zich hebben ingezet om aan zoveel mogelijk oudere gemeenteleden deze Paasviering, samen met een Paasgroet, te bezorgen.

De vieringen kunt u bekijken door te klikken op de onderstaande link. Dat gaat als volgt: Rechtsboven ziet u 1/3. Als u daarboven op de drie streepjes klikt krijgt u de drie diensten te zien en kunt u aanklikken welke dienst u wilt bekijken.

Voelt u zich vrij om deze link door te sturen naar anderen.

Als de link niet werkt kunt u die kopiëren en plakken in de commandoregel van uw internetbrowser. Neemt u contact op als het niet lukt om de diensten te bekijken.

Op de website www.wilhelminakerkutrecht.nl, op de pagina ‘nieuws’ vindt u ook de link naar de diensten op YouTube.

Gemeenteleden zonder toegang tot internet kunnen de diensten op DVD krijgen. Kent u iemand die geen internet heeft en wel de diensten wil meebeleven, neemt u dan contact op met ds. Marian van Giezen, 06-18419992.

Zo hopen we toch met elkaar Pasen te kunnen vieren.

Ik wens u ondanks alles een gezegend Pasen!

Ds. Marian van Giezen

share