WIJ ZIJN WIJ?

OVER DE GEMEENTE ROND DE WILHELMINAKERK


OVER ONS


wilhelminakerk utrecht

INSPIRERENDE, LEVENDE GELOOFSGEMEENSCHAP


De Wilhelminakerk is onderdeel van de Protestantse Gemeente Utrecht (PKN). De meeste van onze leden wonen in Utrecht Zuid-Oost. Samen willen we een inspirerende, levende geloofsgemeenschap in de wijk zijn.

Ons gedragen wetend door Gods liefde hebben we aandacht voor elkaar en gaan we met respect met onze naasten om, dichtbij en veraf. De gemeente is een actieve, op elkaar en op de wereld betrokken gemeenschap, die haar inspiratie vindt in de Bijbel. Hierbij gaat het om het leren, vieren en dienen vanuit Gods woord voor deze wereld.

Hoewel ons gebouw misschien een wat gesloten indruk maakt, zijn wij beslist geen gesloten gemeenschap, maar staan wij open voor ieder die op zoek is naar een open geloofsgemeenschap.

Logo - Wij staan vermeld
KERKDIENSTEN

Elke eerste en derde
zondag van de maand
om 9.30 uur

Extra diensten op
kerkelijke feestdagen

LOCATIE

De Wilhelminakerk is te vinden
aan de Hobbemastraat 35,
hoek Paulus Potterstraat,
3583 CW Utrecht


HOE VULLEN WIJ DAT IN?

Een open geloofsgemeenschap zijn. Dat komt niet alleen naar voren in onze zondagse vieringen, maar ook in onze doordeweekse activiteiten en de manier waarop we de hele week kerk in de wijk zijn. Dat doen we niet zozeer door actief te evangeliseren, maar door aanwezig te zijn en te helpen waar nodig.

Daarom werken wij samen met maatschappelijke organisaties en bewonersverenigingen die in de wijk actief zijn, bijvoorbeeld op het gebied van buurtcontactpersonen en hebben wij naast de kerk een Huiskamer, waar doordeweeks activiteiten plaatsvinden die voor iedereen open staan, gelovig/kerkelijk of niet.

Nieuwsgierig? Van harte welkom om eens te komen! Of neem contact op met Gery Gorter, gery.gorter@planet.nl, of 06-13633680.


KERK IN DE WIJK

De Wilhelminakerk wil graag een echte kerk-in-de-wijk zijn. Wij willen graag mensen in onze wijk met elkaar verbinden en zo de onderlinge samenhang bevorderen. Vanuit onze geloofsovertuiging willen wij aandacht hebben voor onze omgeving.

De manier waarop we dat doen is niet zozeer door actief te evangeliseren, maar door aanwezig te zijn en te helpen waar nodig.

Daarom werken wij samen met maatschappelijke organisaties en bewonersverenigingen die in de wijk actief zijn, bijvoorbeeld op het gebied van buurtcontactpersonen.

Daarom ook hebben wij naast de kerk een Huiskamer, waar doordeweeks activiteiten plaatsvinden die voor iedereen open staan, gelovig/kerkelijk of niet. En werken we met Begane Grond aan nieuwe manieren om met buurt- en kerkgenoten samen te vieren, ontmoeten, bezinnen, zingeven en het leven delen.

Meer weten wat wij voor u in de wijk kunnen betekenen? Neem contact met ons op.GESCHIEDENIS IN HET KORT

Hier komt in het kort iets over de geschiedenis van de gemeente rond de Wilhelminakerk.