VUSO speelt live muziek bij animatiefilm The Snowman

Op zondagmiddag 17 december vindt het derde WilhelminakerkConcert van dit seizoen plaats. Het Verenigd Utrechts Symphonie Orkest (VUSO) zal dan live muziek spelen bij de animatiefilm The Snowman.

De film is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek (1978) van de Engelse schrijver Raymond Briggs. Sinds de film tijdens Kerst 1982 op de Britse televisie verscheen is het een onmiskenbare klassieker.

‘It was a magical day…’
Het verhaal gaat over een jongetje dat ’s ochtends wakker wordt en ziet dat er die nacht ongelooflijk veel sneeuw is gevallen. Hij gaat
naar buiten om een sneeuwpop te maken. ‘It was a magical day… and it was on that day I made the Snowman’, zo begint het avontuur.

Jongenssopraan
Howard Blake schreef de muziek bij de ‘sprakeloze’ film. Het VUSO onder leiding van Reinier Bavinck zal deze soundtrack live bij de beelden uitvoeren. Voor de dertienjarige jongenssopraan Rinse Bijl is een glansrol weggelegd, hij zal tijdens het concert het lied ‘Walking in the air’ zingen.

Peer Gynt
Op het programma staan ook delen uit de Peer Gynt Suite van de Noorse componist Edvard Grieg. Hij schreef dat werk in 1876 bij een toneelstuk van zijn landgenoot Henrik Ibsen. Het bekendste deel van de Suite is wel ‘Morgenstimmung’.

Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Na afloop is er een drankje verkrijgbaar. Uw vrijwillige
gift na afloop komt ten goede aan het kerkgebouw en is zeer welkom.

share