Kerkdiensten


Elke eerste en derde zondag van de maand komen wij bij elkaar voor een kerkdienst. Ook met Kerst, Palmpasen, Eerste Paasdag  en Eerste Pinksterdag hebben wij een feestelijke kerkdienst. De vieringen staan in dienst van de ontmoeting met God en met elkaar.


De sfeer van de liturgie wordt gekenmerkt door aandacht en respect. De muziek staat in dienst van de liturgie zodanig dat er een (evenwichtige) afwisseling bestaat tussen zingen en zwijgen, spreken en luisteren, bidden en handelen. In dit alles is ruimte aanwezig voor de verschillende geloofsbelevingen in de gemeente.

De zondagse kerkdiensten beginnen om 10.00 uur. Voor de kinderen is er regelmatig kinderkerk. Eens per twee maanden is er een dienst van Schrift en Tafel.

De kerkdiensten zijn ook live of achteraf te beluisteren en bekijken via het YouTube-kanaal van de Wilhelminakerk of alleen te beluisteren via Kerkomroep.nl.

Na afloop van de dienst drinken we altijd koffie en is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over alles wat ons bezighoudt.

Stream kerkdiensten


Kerkdiensten in coronatijd

Naar aanleiding van de aangescherpte coronaregels zullen de kerkdiensten in de Wilhelminakerk tot nader bericht gehouden worden zonder kerkgangers, zoals aanbevolen door de PKN, de Protestantse Gemeente Utrecht en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken.

De diensten zijn live te volgen en ook later terug te kijken. Dat kan door te klikken op het beeld naast dit bericht, of op YouTube.

Als u rechtsboven in het beeld klikt op de drie streepjes krijgt u de lijst aan beschikbare diensten te zien en kunt u oudere diensten terugkijken. Als u linksboven op het beeld het rondje aanwijst verschijnt de optie ‘subscribe’. Als u daarop klikt krijgt u bericht als een nieuwe video van de Wilhelminakerk beschikbaar is.

De collectes zijn online en van harte aanbevolen. In de beschrijving van elke dienst staan de collectedoelen en de rekeningnummers.

Na dienst is er vanaf ongeveer 10.45 uur gelegenheid voor ontmoeting via Zoom. De link vindt u hier: koffieZOOM.